Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

12. 8. 2013.

Sportom do zdravlja

Polaznici kampa „Sportski bumerang 2013“ danas su imali veliku čast da budu gosti u nekoliko sportskih klubova u Kikindi. To je bila jedinstvena prilika da vide kako izgledaju tereni i hale, fudbalski, stonoteniserski i teniski, da upoznaju trenere i igrače koji aktivno treniraju. Najinteresantnije je bilo kad su dobili priliku da oprobaju svoje sportske veštine.

Da je fudbal je veoma popularan sport na ovim prostorima pokazali su im treneri fudbalera Dragan Zečević iz FK „Mladi vukovi“ i Đorđe Lakić iz FK „Kikinda“.

Trener Ženskog fudbalskog kluba „Kikinda“, Miki Monoštor, dočekao je kampere na otvorenim terenima sportskog centra „Jezero“ i pokazao da i devojčice mogu da budu uspešni fudbaleri. 

Ružica Popov je trener ženskog stonoteniserskog kluba i pomogla je i dečacima i devojčicama da osete zadovoljstvo dok su učili pravila i dok su pravili prve korake učeći da prebacuju lopticu.

Kompleks teniskih terena TK „Kikinda“ lociran je u neposrednoj blizini SC „Jezero“ i čine ga 5 šljakastih terena i 1 teren sa green set podlogom što je bilo sasvim dovoljno da se polaznici kampa uvere da je tenis sport koji bi želeli da treniraju. Dočekali su ih treneri Vladimir Jolić, Snežana Trećakov i Strahinja Trećakov. 

Na kraju su posetili Planinarsko društvo „Kinđa“ i naučili da se orijentišu u prostoru, a Branislav Basara im je pokazao planinarsku opremu, objasnio neka pravila planinarenja i poželeo da što više vremena provode u prirodi baveći se sportom.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.