Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

27. 11. 2014.

Sport daje snagu

Dana 25. novembra u Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović” u Beogradu održano je Republičko takmičenje u plivanju. Trinaestoro đaka iz naše škole se plasiralo na ovo takmičenje, ali su medalje ovoga puta izostale.

Takmičenje je otvorio Željko Tanasković, naš proslavljeni odbojkaš. Nekadašnji kapiten reprezentacije SR Jugoslavije sada je predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Imala sam priliku da mu postavim nekoliko pitanja na koja je on rado odgovorio.

Koliko je važno da se deca bave sportom?
Veoma je bitno da se deca bave sportom. Pre svega zbog zdravlja i svog života. Zdravlje nije samo odsustvo bolesti. Obuhvata i druge aktivnosti. Naša namera i želja je da kod dece usadimo svest o fizičkoj aktivnosti, da neke stvari prikažemo na neki lepši način.

Da li je lakše učestvovati u takmičenju ili ga organizovati?
I jedno i drugo zahtevaju podjednako energije. Bilo mi je lepše kad sam se bavio sportom i učestvovao na takmičenjima, ali mi je veliko zadovoljstvo da organizujem ovakva takmičenja, jer kada vidim osmehe na licima dece mislim da je to nešto što konkretno želimo da vidimo, da sport daje pozitivnu energiju i snagu.

Da li imate neku poruku za decu koja se ne bave sportom i za onu koja treniraju?
Deci koja treniraju želim da imaju uspešnu karijeru, da animiraju svoje drugare koji ne treniraju i da im objasne da je fizička aktivnost veoma bitna  u njihovom razvoju. Moja poruka svima ostalima je veoma prosta i jasna, a to je, da se bave sportom ili bilo kakvom fizičkom aktivnošću, ne mora da bude profesionalno, i da kroz igru, druženje i zabavu steknu nove prijatelje i naviku, da u velikoj meri sport postane deo njihovog svakodnevnog života.

Milica Sandić, VIII4

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.