Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

9. 6. 2015.

Male olimpijske igre - Republičko 2015.


U subotu 6. juna, u Futogu, održano je Republičko prvenstvo Malih olimpijskih igara. Učenici naše škole ukrstili su koplja sa ostalim ekipama iz cele Srbije u Hali sportova, koja je za te potrebe pretvorena u borbenu arenu. U uzavreloj atmosferi, i borbi pregršt ekipa iz cele zemlje, naši mali gladijatori su se jako lepo snašli. Oni su startovali u drugom krugu takmičenja tako da su nervozno iščekivali početak bitke za koju su se mesecima pripremali. Do početka nastupa vršile su se fizičke i psihološke pripreme naših najsnažnijih predstavnika škole. Na takmičenju se učestvovalo u četiri kategorije. Mi smo imali predstavnike u kategoriji drugog razreda - mešovita ekipa, devojčice i dečaci.
Ovo takmičenje se organizuje za učenike nižih razreda, sastoji se od poligona spretnosti i svaka ekipa ima dvanaest članova. Ekipa koja najbrže pređe poligon, sa najmanje grešaka, je pobednička. Naši takmičari su startovali kao peta ekipa i pod velikim pritiskom mnogobrojne publike odlično su izvršili zadatak. Svaki član ekipe je dao svoj maksimum, veoma brzo prešao poligon uz minimalne greške. U kategoriji u kojoj su nastupali, od ukupno 19 ekipa iz cele zemlje, naši Gladijatori osvojili su izvanredno ŠESTO mesto.

Članovi reprezentacije:
Vladimir Talijanov
Nikola Lovrić
Pavle Gojković
Ognjen Ugrešić
Nebojša Bukur
 Anja Karadžin
Marina Bešlin
Mia Pastor
Dejana Terzin
Lana Talijanov
Tanja Uzorocki

Nastup naših Gladijatora možete pogledati u video materijalu.
Svetlana Mirčić Vukobrat, nastavnica fizičkog vaspitanja

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.