Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

4. 8. 2015.

Sportski bumerang 2015.

U našoj školi se od 3. do 18. avgusta treći put održava sportski kamp „Bumerang 2015” koji je ove godine okupio blizu 90 učenika I-VIII razreda.

Ovogodišnje glavne aktivnosti su: „Jutarnje razmrdavanje” uz zumbu, ples, jogu i gimnastiku, „Važno je da znaš”, radionice na kojima đaci uče o zdravlju, ishrani, dobrobitima sporta, asertivnoj komunikaciji i sportskom novinarstvu, predstavljanje kikindskih sportskih klubova, kako bi se deca upoznala sa sportovima u gradu i opredelila se za neki, a planiran je i „QR sportski kviz”, zamišljen kao orijentiring po gradu.

Cilj kampa je da se što više đaka uključi u sport, da sazna više o sportu i da kroz igru i pokret, na lep i kvalitetan način, aktivno provede letnji raspust.

Sportski kamp je, kao i prethodnih godina, finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i obrazovanje. Sredstva u iznosu od 290.000 dinara biće usmerena na dopunu sportskih rekvizita, sprava, lopti i ostalog potrošnog materijala, a predviđena je i ekskurzija za najvrednije i najaktivnije učesnike kampa.

Kosana Jakonić VII4 i Milica Sandić VIII4

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.