Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

18. 4. 2016.

Aplikacija o rukometu

Rukometni savez Vojvodine je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu prošle godine izradio aplikaciju za android uređaje, „Rukometni treninzi RSV”. O tome šta sadrži aplikacija i kako se koristi, pričali su 11. aprila na tribini u kikindskom Centru za stručno usavršavanje koordinatorka projekta Jelena Erić-Rakonjac i rukometni treneri Milan Grubanov i  Vladimir Cvijan.

- Ovo je mala biblioteka vežbi, koju svaki trener može da iskoristi kao ideju koju može kreativno da nadograđuje - istakla je naša proslavljena rukometašica.

Tokom prezentacije prikazane su samo neke od preko 350 snimljenih vežbi. 

- Ovde su prvi put prikazane vežbe za prevenciju od povreda, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti na kojima moramo insistirati od najmlađeg uzrasta - naglasio je Cvijan.

- Kada su u pitanju vežbe za starije uzraste, bazirali smo se na individualnom radu, kao i na osposobljavanju igrača da igraju u oba pravca, i u odbrani i u napadu. Treneri treba da uključe i vežbe snage u svoje treninge, kako bi igrači bili fizički spremniji i koncentrisaniji, a broj grešaka se smanjio - dodao je Grubanov.

Aplikacija je za sada dostupna na srpskom jeziku, ćirilici i latinici, kao i na engleskom jeziku, a prikazane vežbe mogu koristiti i treneri drugih sportova.

Novica Sandić, VI3

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.