Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

3. 10. 2016.

Turnir u mini rukometu

Dana 30. septembra u školskoj sali  održano je takmičenje u mini rukometu. Prethodne godine u našoj školi održan je turnir u mini rukometu povodom Evropske nedelje sporta u okviru koje su organizovani Evropski dani rukometa.

Ove godine 30. septembar je Dan evropskog školskog sporta. Rukomet kao sport pruža sve ono što je učenicima ovog uzrasta potrebno: želju za igrom, pripadnost grupi – svom odeljenju, saradnju sa drugarima, učešće u timu. 

Na turniru je učestvovalo po 9 ekipa dečaka i devojčica ekipa 5. razreda i 9 ekipa 6. razreda. Zbog velikog interesovanja dece turnir će biti ponovljen u narednom mesecu. Želja nam je da uključimo veći broj učitelja i učenike mlađih razreda. Učenici starijih razreda i nastavnici članovi Tima Aktivne škole uzeli su učešće u organizaciji takmičenja. Učestvovalo je 112 učenika. 

Zahvaljujući saradnji sa Rukometnim savezom Srbije u školi turnir u mini rukometu postaje tradicija na zadovoljstvo nastavnika i radost dece . 


Svetlana Mirčić Vukobrat, nastavnik fizičkog vaspitanja

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.